Doktersassistente

In principe is de assistente uw eerste aanspreekpunt. Ze is opgeleid om u over kleine medische problemen advies te geven. Meestal vraagt zij naar de aard van uw klachten tijdens het maken van een afspraak. Dit helpt ons om het spreekuur beter te kunnen plannen. U kunt bij de assistente voor vele zaken terecht waaronder bloeddrukmeting, injecties en vaccinaties, urineonderzoek en stikstofbehandeling.

Urinemonsters kunt u tussen 08.00- 11.00 uur bij de assistente afleveren in een plastic urineflesje die u bij de drogist en/of apotheek kunt kopen. Gelieve geen potjes van glas mee te nemen in verband met breukrisico. Om verwarring te voorkomen moet het flesje zijn voorzien van naam, geboortedatum en vraagstelling. Tijdens het telefonisch spreekuur kunt u met de arts bellen voor de uitslag.

In het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker worden uitstrijkjes eveneens door de assistente gemaakt. In een aantal gevallen kan de arts haar begeleiden. Ook kan het voorkomen dat de arts haar hulp inroept om hem te helpen tijdens bepaalde verrichtingen, bijvoorbeeld bij het inbrengen van een spiraaltje of een kleine chirurgische ingreep.

U kunt de assistente dagelijks tussen 08.00- 11.15 uur en tussen 14.00- 16.30 uur telefonisch bereiken. Tussen 12.00- 14.00 uur en tussen 16.30- 17.00 uur doet de assistente haar eigen spreekuren en verricht zij administratief werk.